Sint in Oudewater

Waar & wanneer

Wie: Sinterklaas en alle pieten
Waar: Op en rondom de Markt en in de grachten van Oudewater
Wanneer: zaterdag 23 november 2019
Hoelaat: 13.30 uur vaart Sint Oudewater binnen en rond 13.45 uur meert Sinterklaas af bij de Markt.
Voor wie: alle kinderen van Oudewater
Route: Sinterklaas vaart direct naar de Markt. Lees hieronder meer.
Tot: ongeveer 16:00 uur

Vernieuwde intocht!
Dit jaar vaart Sinterklaas niet naar het Gasplein, maar direct naar de binnenstad van Oudewater waar hij aankomt op de Markt.

Sinds jaar en dag komt de Sint aan in Oudewater op Pakjesboot 11. Maar nu hij de stad in vaart blijkt de boot te groot te zijn. Hij past de binnenstad niet in! Maar Sinterklaas en de Pieten hebben alle cadeautjes in kleinere bootjes overgeplaatst om zo toch in Oudewater te kunnen komen. Gelukkig maar.

Op de Markt
De Sint komt dit jaar om 13.45 uur aan op de Markt bij IJssalon Roberto. Al eerder (vanaf 13.30 uur) kun je de Sint tegemoet zwaaien langs de IJssel bij de Hoenkoopse Brug en met de bootjes meelopen richting de Markt.

Vergeet dus niet tegen je papa en mama te zeggen dat hij dit jaar niet op het Gasplein aankomt!

Het Pietenhuis
Al 3 jaar genieten de Sint en Pieten zo van het slapen in Oudewater, dat ze ook dit jaar weer het Pietenhuis intrekken. Rond 14.30 uur krijgt de Sint de sleutel van het Pietenhuis. Daar kunnen jullie met Sinterklaas op de foto en een kijkje nemen in het huis waar de Pieten wonen.

Nog meer nieuws
Dit jaar heeft Sinterklaas al vroeg contact gehad met Oudewater. Hij wilde nog iets extra speciaals doen. Samen met de winkeliers van Oudewater kunnen jullie allerlei leuke Sinterklaas-dingen doen. Dit kan op een Pieten Plek. Hier kun je bijvoorbeeld grabbelen bij de slager, Pietendrankje melken bij de kaaswinkel en een Mijter knutselen bij de kledingwinkel. In totaal zijn er minstens 20 verschillende activiteiten in de stad! Jullie krijgen op De Markt allemaal een stempelkaart met daarop alle Pieten Plekken. Zo weet je precies waar alles te vinden is.

Het belooft een hele gezellige dag te worden! Sint kan niet wachten!